Suolan tie

Torrevieja on auringon, puistojen ja rantojen kaupunki. Kaupunki on onnistunut pitämään perinteistä. Torrevieja sijaitsee Iberian niemimaan kaakkoisosassa, Alicanten maakunnaneteläosassa, Valencian autonomisella alueella. Tässä on yksi maailman parhaista ilmastoista, vuoden keskimääräinen lämpötila on 18 astetta. Välimeri pehmentää ilmastoa ja kaupunki on suojassa lännestä tulevilta myrskyiltä ja kylmiltä tuulilta.

IMG_0114          IMG_0115

IMG_0118

Rantaviiva on 14 km pitkä ja korkea keskimäärinen lämpötila sekä runsas aurinkonpaiste tekevät talvesta täydellisen ajankohdan nauttia. Melkein 45% kaupunkin alueesta on luonnonsuojelunaluetta. Myöhemmin tutustutan teille ainakin yhtä luonnonpuistoista ”Parque Natural de Las Lagunas de La Mata y Torrevieja” Tein retken sinne viikko sitten ja harmistuin kun huomasin, että kamerani muistikortti oli jäänyt tietokoneeseen. Täytyy se retki tehdä toistamiseen. Mutta – suolajärvistä puheen olleen – alueella harjoitetaan vanhaa suolan keräämistapaa.

03        IMG_0196

    IMG_0195   IMG_0198         

Järvistä kerätty suola kasataan ja annetaan kuivaa. Sen jälkeen pussitetaan ja ladataan rekkoihin tai ….. lähetetään renniä pitkiin satamaan.

Satamassa ei odota kuorma-auto, vaan suola kulkee suoraan laivaan.

laiva

Tässä kuvassa se suolalaiva juuri tulossa. Torreviejasta vie suolan tie muualle Eurooppaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s