Kinastelevat ja kinastelemattomat kiinalaiset

Toimistomme sijaitsee kaupungin laitalla (keskustasta pari kilometria) ja jo käytännön syistä pyritään hakemaan kaikki tarvitsemansa läheisyydestä. Kirjakaupat ovat kaukaana ja isot marketit ihan toisella puolella kaupunkia. Toimistosta parinsadan metrin päässä on kaksi kiinalista sekatavara kauppa. Sieltä löytyy kaikki – kirjekuorista liinavaatteisiin. Meidät Susannan kanssa lähetettiin hakemaan toimistotarvikkeita ja suositeltin kiinalaista.

kiina2

Gran Bazar China vaikutti sopivalta. Pienehköön Alepan kokoiseen tilaan oli ahdattu kaikki mahdollinen ja mentiin etsimään kirjekuoria sekä kopiointipaperia. Kirjetarvikkeet löytyivät kaupan perältä. Oltiin juuri todettu, että värillisiä kirjekuoria emme halua ja kopiointipapaeria ei löytyy kun kuulimme todella kovaäänistä sanavaihtoa. Kaupan kassan takana oli ollut kiinalainen nainen, mutta huutava ääni oli miehen. Vaihdoimme Susannan kanssa katseita ja pohdimme, mitä tässä nyt tapahtuu. Menimme lähemmäksi ja näimme, että mies huusi naiselle täyttää kurkkua, välillä meni lähemmäksi nyrkkejä ravistelleen, välillä siirtyi jopa ovesta ulos. Tuli kuitenkin hetken päästä takaisin ja huutaminen jatkui. Nainen huusi vastaan. Oltiin hiiren hiljaa siellä hyllyjen välissä ja yritettiin muistaa, mitä sanottiin perheriidaan sekaantumisesta. Saako tai ei saa sekaantua. Päätimme, että poistumme kaupasta. Viimeinen kuva kaupasta oli – mies polvistui lattialle, nosti kädet taivaan suuntaan ja näytti rukoilevaan – täyttää kurkkua. Joko hän rukoili jollekin parempaa aivotoimintaa tai itsellesi ymmärrystä, emme tietää, mutta se saaga siihen loppui. Käveltiin vastakkaiseen suuntaan seuravaan kiinakauppaan ja ilmeisesti ajateltiin samaa – onko sielläkin samaa meininki?

kiina 1

Kauppa oli edellisen täydellinen vastakohta – tilava, puhdas, tavarat järjestyksessä. Kassassa iloinen nuori kiinalainen nainen. Kaupasta löysimme kaiken tarvitsemamme. Päätimme samalla, että sinne tullaan uudestaan asioimaan. Voi olla että meni viikko ennen seuravaa kauppakerta. Ihan säikähdimme kun kaupan portailla melkein törmäsimme mieheen. Hän ei huomanut meitä vaan keskitti huomioon kahdeen lapseen.

kiinalaiset

Myöhemmin selvisi tosiasia – mies oli molemman liikkeen omistaja ja perheenjäsenet hänen työntekijöitä. Kaksi erilaista kauppa ja kaksi eri puolta ihmisessä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s