Valojen syttymisen ja sammumisen välissä

Aamu matkatoimistossa alkaa valojen sytyttämisellä, tietokoneen ja ilmalämpölaitteen käynnistämisellä ja meilien lukemisella. Nyt, talvella, on toimistossa lämpöä niukasti ja kosteus tunkeutuu luihiin, siksi lämpölaite päälle ihan ensimmäisten joukossa. Sen jälkeen selailen kirjekuorien pinoa – niihin on kirjoitettu esimerkiksi …skannataan kentälle 12 joulukuuta tai – skannataan asiakkaan sähköpostiin 15.12 tai – asiakas X tulee toimistolta hakemaan.

theme karryt

Sähköpostista voi löytyä varaustiedusteluja, golfkärryjen tai auton vuokrausta, lentolippujen varausta tai vaihtoa koskevia kysymyksiä sekä pyyntöjä selvittää kuljetusmahdollisuutta lentokentälle. Myös tietoja erilaisista retkistä. Golf-kentiltä tulee hintojen tarkennusta ensi vuodelle ja uusien tuotteiden esitteitä. Puhelimitse kysytään tiiaikojen varauksia tai muutetaan niitä. Toimiston puolelle (vastakkainen ovi vie Torremarkettiin  ja kahvilaan) tullaan joko hakemaan ja maksamaan vouchereitä, ostamaan golf – tarvikkeita, vuokramaan autoa, lunastamaan lahjakortteja, juttelemaan, ilmaisemaan pahaa oloa, kysymään neuvoja ja kaupunkin kartasta tutkimaan suorintaa reittiä joko postiin, kirjastoon tai jonnekin kauppakeskukseen. Lauantaina astui ovesta sisään henkilö, kenellä oli ihan pakko saada asiakirja faksatuksi. Meiltä ei faksia löytyy, mutta tulostin hänen asiakirjan, siihen laitetiin kuva ja tulostettiin uudestaan. Sen jälkeen soitin turisti-infon ja selvitin, mistä sellaista palvelua löytyy. Selvisi, että posti talosta. Johdattelin hänet sinne.

Kuvassa on hupaisa katu Alicantesta. Sieni-patsat elävoittämässä katukuvaa

 Alicantes. Sieni-patsat elävoittämässä katukuvaa

Koen hyvin tärkeäksi paikallistuntemuksen. On harmi jos neuvojen hakija poistuu ”tyhjiin taskuin”. Edellisessä kirjoituksessa Susanna kertoikin siitä, miten tärkeää on osata paikallista kieltä. Vaikka englannin kielellä pärjää kohtalaisen hyviin, niin espanjan kielellä sujuu kaikki paljon paremmin. Torreviejan asukasluku ylitti vuonna 1996  50 000 ja sen mukaan paikasta tuli kaupunki. Vuonna 2012 laskelmien mukaan asukkaita on yli 100 000 ja 53 000 niistä ulkomaalaisia. Täällä kuulee suomen kielen lisäksi ruotsia, norjaa, saksaa, englantia ja venäjää puhuvia matkailijoita. Kaduilla, venesatamassa, ranta promenadilla ja baareissa näkyy eniten 50+ henkilöitä. Ilmasto – olosuhteet, joita luetaan maailman parhaiksi tuovat tänne pimeyttä ja kylmää karttavia ihmisiä. Lisäksi jokainen tuo mukaan omat tarpeensa ja luonteensa. Olen kohdannut täällä yksinäisiä eläkeläisiä. Usein, vielä ennen kun kahvilan ja toimiston ovet avautuvat, on paikalla pari  aamuvirkkua. Tiedän jo, ketkä on vaille juttuseuraa ja tulee sitä kahvilasta tai toimiston puolelta hakemaan. Vaihdetaan kuulumisia ja  uutisia, heitetään huulta ja katsotaan, kuka vielä ovesta sisään tulee. Kolme hyllyä kaupan takaosassa notkuu  suomalaisista kirjoista ja Suomeen palaavat tuovat niitä lisää. Joku on valittanut ikävystyväänsä – olen ehdottanut tietojeni ja taitojeni mukaan erilaisia aktiviteettejä, mutta vastakaiku on ollut laimea. Ymmärsin, että vaikka onkin tylsä istuskella päiväkaupalla kahvilassa, yksin kämpässä on vielä tylsempi ja kaikki eivät ole halukkaita yksin retkeilemään.

IMG_0229

Surullista. Mietin, mitä sellaista voisin yrityksessä ehdottaa, että yksinäiset sielut löytäisivät iloa. Yksin olemista on aika moni  juuri tänne paennut. Keskustelen asiasta maanantaina. Katsotaan, miten menee.

Päivää loppuu tietokoneen, television, valojen ja ilmalämpölaitteen sammuttamisella. Lisäksi ovi lukkoon.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s