Adiós Torrevieja

Neljä viikkoa työharjoittelussa meni nopeasti kuten oli etukäteen arvattavissa. Nyt kirjoitan tätä viimeistä päivitystä Suomesta kotoa käsin. Viimeinen  viikko oli todella työntäyteinen ja kiireinen kuten Heli on jo aiemmin kuvaillut. Kaikki  mitä minun oli tarkoitus suorittaa työharjoittelujaksoilla onnistui suunnitelmien mukaisesti.  Sain matkailualan perustutkinnon viimeisen näyttötutkinnon suoritettua – Matkailupalvelujen tuotteistamisen sekä järjestimme Itsenäisyyspäivän tapahtuman kahvilassa. Koulu on nyt siis käyty. Vielä muutamia papereita täytyy toimittaa koululle, mutta ei enää oppitunteja eikä harjoittelujaksoja.

Tämä vuosi on tuonut minulle paljon uusia kokemuksia ja uutta tietoa alasta. Viimeinen harjoittelujakso oli pisteenä iin päällä. Sain kokemusta ulkomailla ja matkatoimistossa työskentelystä. Olin kesällä työharjoittelussa järvi-Suomessa, jossa työskentelin maatilamatkailuyrityksessä. Harjoittelupaikat erovat työtehtäviltään toisistaan, mutta molempia kuitenkin yhdistää asiakaspalvelu, joka on alalla tärkeintä.

Torreviejassa asuu suomalaisia noin 1500. He voivat kääntyä kaikissa kysymyksissään suomalaisen matkatoimiston tai paikallisen Suomi-seuran puoleen, joissa heitä autetaan tai ohjataan oikean tahon luokse. Se merkitsee paljon vanhemmille ihmisille, joilla ei ole espanjan kielen taitoa. Moni heistä on tullut Torreviejaan ilmaston vuoksi. Kaupungin laitamalla on suolajärviä, joissa asustaa erikoinen mikrobi, jolla on kaupungin ilmastoon tervehdyttävää vaikutusta. Myös aurinko paistaa usempina päivinä Torreviejassa kuin muualla Espanjassa.

Torreviejassa voi asioida useimmissa paikoissa englanniksi. Työharjoittelujaksollani en paljoakaan työtehtävissä käyttänyt espanjaa, koska kielitaitoni ei riittänyt viralliseen asiointiin. Olisi siis kannattanut opiskella vielä enemmän kieltä ennen harjoittelujaksoa! Suosittelen lämpimästi paikallisen kielen opiskelua ennen harjoittelujaksoa. Monet ovat varmaan matkoillaan huomanneet miten paikallisen kielen osaaminen vaikuttaa palveluun. Jos osaat muutamiakin sanoja ja yrität käyttää niitä niin vastapuoli arvostaa sitä.

Suomessa on nyt pimeintä aikaa vuodesta. Pihoille ja ikkunoihin on viritetty jouluvaloja kaamosaikaa valaisemaan. Pimeydestä huolimatta koti on aina koti, ja sinne on mukava palata matkoilta.

Kiitos hienosta työharjoittelujaksosta ja hyvää Joulun odotusta kaikille.

Feliz Navidad !

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s